Startseite Bestseller Neu im Angebot

Filme der Neuzeit

Mamula
Triller Milana Todorovića (Srbija, 2014)

Opis:Dve mlade Amerikanke putuju na Jadran i otkrivaju tajnu koja se krije ispod napuštene vojne baze. Što je trebalo biti opušteno putovanje postaje noćna mora i borba na život ili smrt.

Uloge: Slobodan Stefanović - Sofija Rajović - Kristina Klebe - Dragan Mićanović - Natalie Burn - Miodrag Krstović - Franco Nero

DVD 14461 | Verlag: City Records
DVD 9,95 €
Peti Leptir
film Milorada Milinkovića (Srbija, 2014)

Uloge: Mihailo Janketić, Tanja Bošković, Marko Nikolić, Jelena Đukić, Ognjen Orešković, Petar Racić

Opis:Aleksa, trinaestogodišnjak bez roditelja, zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije.

DVD 14431 | Verlag: Delta Video
DVD 9,95 €
Orkestar
film Pjera Žalice (BiH, 2011)
Film o jednom vremenu
Prije tri godine moj prijatelj Saša Lošić i ja smo krenuli na putovanje. Željeli smo shvatiti kakve su tragove na našu generaciju ostavili vrijeme i prostor u kojem smo živjeli. Sada znamo, ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Pjer Žalica
DVD 14066 | Verlag: Refresh Production
DVD 9,95 €
Parada
film Srđana Dragojevića (Srbija, 2012)
600.000 gledalaca od Vardara do Triglava

Uloge: Nikola Kojo, Miloš Samoilov, Hristina Popović, Gran Jevtić, Dejan Aćimović, Mira Stupica

Audio: Srpski, Hrvatski, Bosanski

Titlovi:Srpski, Hrvatski, Makedonski

DVD 14086 | Verlag: Delirium Films
DVD 11,95 €
Beli Lavovi
film Lazara Ristovskog (Srbija, 2011

Uloge: Lazar Ristovski, Hristina Popović, Vuk Kostić, Mira Banjac, Minka Kiš ...

Opis: Ovaj film otkriva tajnu da li starijim muškaricma gledanje u gole ženske grudi produžava život i sadrži legendarnu interpretaciju pjesme Svilen Konac u izvođenju Hristine Popović.

DVD 11857 | Verlag: Zillion film
DVD 9,95 €
Ordinary People
film Vladimira Perišića (Srbija, 2010)

Uloge: Renato Jenček, Peter Musevski, Jernej Šugman, Silvio Božić, Tadej Toš, Maja Lešnik...

Opis: Rano jutro. Sedmorica vojnika autobusom idu ka nepoznatom odredištu. Među njima je i dvadestogodišnji Džoni, novi regrut koji se teško uklapa. Stižu na napuštenu farmu koja se nalazi nasred polja. Uznemiren misterijom koja obavija misiju, Džoni neuspješno pokušava da sazna šta se od njih očekuje. Počinje dugo iščekivanje pod usijanim suncem. Stiže autobus i dovodi grupu uplašenih muškaraca. Komandant jedinice kaže da su ti zatvorenici neprijatelji. Nakon nelagodnog čekanja, sedmorica vojnika osjećaju da će uskoro morati u akciju.

DVD 13004 | Verlag: MegaCom Film
DVD 9,95 €
Tehnotise: Edit i ja
animirani film Alekse Gajića (Srbija, 2010)
Jedinstven domaći animirani film.
Projekat, započet kao diplomski rad Alekse Gajića, prerastao je prvo u internacionalno višestruko nagrađen strip 1998 godine, objavljen kao internet projekat 2000. godine i narastao u cjelovečernji 100 minuta dugi animirani film. Radnja filma se odvija u Beogradu, 2074. godine i prati Edit Stefanović, studentkinju psihologije u jednoj surealnoj radnji. Zvučnu podlogu likovima dali su najpoznatiji glumci Srbije.

Titlovi: engleski

DVD 12584 | Verlag: City Records
DVD 9,95 €
Beogradski fantom
film Jovana Todorovića (Srbija, 2009)

Uloge: Milutin Milošević, Radoslav Milenković, Marko Živić, Andrej Šepetovski, Boris Komneić, Dejan Lazarov ...

Opis: Jugoslavija 1979. Mladić po imenu Vlada Vasiljević ukrao je beli Porše 911 i 10 noći izluđivao tadašnju Narodnu Miliciju sa svojim ludim noćnim vožnjama. Svake noći sve brojnija publika se okupljala noću na Slaviji da prati nadmudrivanje "Beogradskog fantoma" sa Milicijom. 30 godina nakon ovih događaja, ova urbana legenda je dobila svoju filmsku verziju.

Titlovi: engleski, makedonski

DVD 12492 | Verlag: Tuck Vision
DVD 11,95 €
Besa
film Srđana Karanovića (Srbija, 2009)
Srpski kandidat za Oskara

Uloge: Miki Manojlović, Iva Kranjc, Radivoje Bukvić ...

Opis: Na samom početku Prvog svetskog rata Filip, Srbin, direktor gimnazije u srpskoj provinciji, dobija poziv da hitno dođe u Beograd po ratni raspored. Svoju suprugu Leu, mladu i zgodnu Slovenku, nastavnicu ritmike i plesa koju je upoznao na studijama u Zapadnoj Evropi, nema kome da ostavi. Azem, nepismeni i patrijarhalni Albanac, školski poslužitelj, Filipu daje besu (u albanskoj tradiciji: čvrsta, "tvrda" zadata reč koja se mora održati po cenu časti i života) da će čuvati Leu i da joj se ništa neće dogoditi. Neočekivana i nedozvoljena ljubav između hrišćanke i muslimana preti da dovede u pitanje zadatu reč po cenu života.

Titlovi: Engleski

DVD 12884 | Verlag: Tuck Vision
DVD 9,95 €
Čarlston za Ognjenku
film Uroša Stojanovića (Srbija, 2009)

Uloge: Katarina Radivojević, Sonja Kolarčić, Olivera Katarina, Nenad Jezdić, Stefan Kapičić ...

Opis: Srbija dvadesetih godina prošlog veka, između Istoka i Zapada, između magije i civilizacije. U planinama ratom opustošene zemlje, jedno malo selo ostalo je bez ijedne muške glave. Dve sestre, Mala Boginja i Ognjenka, pod budnim okom Baba Boginje odlučuju da krenu u svet i pronađu muževe. Čuda velikog sveta, glamur Beograda, moderna vremena i prva ljubavna iskustva ostavljaju ih bez daha.

Titlovi: slovenački, makedonski

DVD 12490 | Verlag: Tuck Vision
DVD 11,95 €
Seite: